Social Media Strategie 

Je wilt ‘iets’ met social media maar je weet niet waar je moet beginnen. Je wil voorkomen dat je met hagel schiet en niets bereikt met alle berichten die je plaatst. Dat is precies waarom een social media strategie zo belangrijk is.

Een social media strategie is onderdeel van je overall marketing. Het beschrijft hoe en waarom en welke social media kanalen je gaat inzetten. Vraag jezelf af waarom je een bericht plaatst. Wil je meer volgers? Meer traffic naar je website? Intensiever contact met jouw ideale doelgroep? Wie wil je dat het bericht leest? En via welk kanaal kun je jouw doelgroep het beste bereiken.

Facebook, LinkedIn, Youtube, Instagram of Snapchat?

Welk medium kies je? In Nederland zijn Facebook, LinkedIn, Youtube, Instagram en Snapchat de grootste. Elk platform heeft zijn eigen doel en doelgroep.

Zijn jouw klanten met name andere bedrijven, dan is LinkedIn een interessante optie. Wil je particuliere consumenten bereiken op social media dan kun je beter Facebook inzetten.

Voordelen

Voordelen van een goede social media strategie zijn heldere, meetbare doelstellingen; jouw doelgroep in beeld en zicht op het juiste social media kanaal.

Samen met jou bekijk ik welke strategie het beste past bij jouw bedrijf en doelen.

Zie jij het belang van een goede social media strategie maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact met mij op, ik help je graag op weg.